Impotentie oorzaken

Er zijn twee impotentie oorzaken aan te wijzen. De eerste is van organische aard, de andere psychologisch. Impotentie van organische aard is te weinig van bepaalde hormonen zoals testosteron, onvoldoende bloedstroom of een neurologische afwijking. Impotentie van psychologische aard kan veroorzaakt worden door psychische problemen waaronder prestatiedrang.

Veelvoorkomende impotentie oorzaken

Meestal is de impotentie oorzaak psychologisch. Maar als de ochtend erectie niet meer verschijnt, dan kunt u beter contact opnemen met de huisarts. Deze komt namelijk niet voort uit een seksuele prikkel. Wanneer de oorzaak psychologisch is, komt dat doordat de man druk voelt. Hij moet presteren, hij moet zin hebben in seks en hij moet ook nog eens zijn sekspartner bevredigen. Andere veelvoorkomende impotentie oorzaken zijn overgewicht en roken.

Impotentie door overgewicht

Een van de lichamelijke oorzaken die steeds vaker de boosdoener blijkt te zijn bij een erectieprobleem is overgewicht. Ongezond leven resulterend in hoog bloedsuiker hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte. Wil je genieten van een onbezorgd seksleven? Doe wat aan je overgewicht! Val tot 12 kilo af in 1 maand met Biolean. Mannen met een permanent hoog bloedsuiker zorgen dat hun zenuwen afsterven en dat gebeurt het eerst in de penis. Hetzelfde geldt voor voor plakvorming in de vaten. De penis komt het eerst aan de beurt. Stress en slechte voeding, verkeerde levensstijl zijn een begin voor impotentie.

Impotent door roken

Stikstofmonoxide (NO) is een chemische verbinding die noodzakelijk is voor het krijgen van een erectie. Dat gaat echter verloren bij elke sigaret die een man opsteekt. Zodoende kan een man impotent worden door roken. Een man kan ook last krijgen van atherosclerose ofwel aderverkalking en kan funest zijn voor een erectie.