Faalangst erectie

Een man met faalangst is bang dat zijn penis geen erectie krijgt op het moment dat hij dat wel zou willen. Door deze angst kan hij daadwerkerlijk geen erectie krijgen. Deze spanningen zijn erg vervelend en hebben een versterkend effect elke keer dat je faalangst hebt. Eigenlijk is sprake van een kettingreactie. Doordat je gestresst bent, maak je stresshormoon aan. Doordat je een te hoge en snelle ademhaling hebt, kun je niet meer ontspannen.

Faalangst wegnemen met sportclub

Faalangst gaat altijd samen met een bepaalde onzekerheid. Zorg dat je meer sociale interactie hebt. Wordt bijvoorbeeld lid van een sportclub. Van sport is bekend dat het faalangst kan verminderen. Je bent tevredener over je lijf, hebt sociale interactie en je voelt jezelf beter. Praat met mensen en je zult merken dat je zelfverzekerdheid toeneemt. Als je overgewicht hebt, probeer dan af te vallen waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Voor snel resultaat, val 10 kg af binnen een maand met Biolean.

Faalangst erectie doorbreken met voorspel

Ieder mens kent een mate van onzekerheid. Confronteer deze onzekerheid en werk eraan. Zorg voor de seks voor een ontspannen sfeer. Kaarsjes (geen geurkaarsen!) en rustige muziek kunnen voor een ontspannen sfeer zorgen. Geef je partner eerst een sensuele massage en maak contact met diens lichaam. Zo haal je voor jezelf alvast een rem weg. Leg al je gevoel in de massage, maar blijf zacht en teder. Geniet van de contouren van het lichaam. Een harde massage werkt wel ontspannend, maar niet opwindend.

Lees ook