Erectieprobleem

Bijna iedere man heeft of krijgt wel eens een erectieprobleem. Omdat voor het hebben van een erectie veel verkeerslichten in het lichaam op groen moeten staan, kan 1 rood verkeerslicht een file veroorzaken. Om een goede erectie te hebben, dient de oorzaak van het erectieprobleem gevonden te worden.

Erectieproblemen oplossen

Een van de manieren om een erectieproblem te verhelpen is het gebruik van medicijnen als de Lovpil. Lees meer over erectiepillen. Het beste is de oorzaak bij de wortels aanpakken, deĀ oorzaak van impotentie. Veelal zijn overgewicht en alcohol de boosdoener. Maar ook de prostaat kan voor een erectieprobleem zorgen. Voor het uitzoeken van het erectieprobleem ga onderstaande checklist af.

Checklist erectieprobleem

 1. Heb je nog nacht- of ochtenderecties?
  Ja, ga naar vraag 2.
  Nee, Maak afspraak met huisarts
 2. Rook je?
  Ja, stop ermee ga naar vraag 3.
  Nee, ga zo door en naar vraag 3.
 3. Gebruik je regelmatig drugs of alcohol?
  Ja, beperk het gebruik hiervan. Kost het je moeite niet te drinken? Neem contact op met de AA. Heb je moeite om te stoppen met drugsgebruik? Neem contact op met een afkickkliniek. Ga door naar vraag 4.
  Nee, ga zo door en naar vraag 4
 4. Heb je overgewicht of obesitas?
  Ja, bij overgewicht, ga zo snel mogelijk op dieet.
  Ja bij obesitas, zoek medische hulp en bespreek ook direct je erectieprobleem. Grote kans dat deze met je obesitas te maken heeft.
  Nee, ga zo door en naar vraag 5.
 5. Voel je je onzeker over je erectie?
  Ja, probeer in een ontpannen setting met je sekspartner een lang voorspel op te bouwen. Dit kan de onzekerheid van je erectie wegnemen.
  Nee, mooi.

Met erectieprobleem naar huisarts

Mocht je er niet achter kunnen komen waar je erectieprobleem vandaan komt, maak dan een afspraak met je huisarts. Hij kan mogelijk doorverwijzen of misschien zelf de oorzaak van het erectieprobleem vinden.