Spontane erectie

Een spontane erectie onstaat niet vanuit een seksuele prikkel, maar zonder een goed te verklaren oorzaak. Al voor de geboorte kunnen jongens spontane erecties hebben. Tot de puberteit heeft een jongen eens in de zoveel tijd last van een spontane erectie. In het begin van de puberteit neemt dit aantal spontane erecties toe tot tussen de 5 en 25 keer per dag. Bij het hebben van een stressmoment is een man gevoeliger voor het krijgen van een spontane erectie.

Verbergen spontane erectie

Als het niet te veel pijn doet, kun je een spontane erectie verbergen door je penis plat tegen je lichaam tussen het elastiek van je onderbroek te klemmen. Een duik in een koud zwembad, maar ook iets kouds drinken wil ook nog wel eens helpen. Mocht dit niet werken, bedek je penis met bijvoorbeeld je jas en probeer aan iets anders te denken.

Voorkomen spontane erectie

Vaker masturberen of vaker seks hebben, verkleint de kans op een spontane erectie. Mocht je er een aan voelen komen, beeld je dan in dat je je tanden aan het poetsen bent. Ook kun je bij jezelf nagaan wat je de afgelopen dagen als avondeten hebt gegeten. Hierdoor breng je je geest op andere gedachten en zal de erectie niet extra gestimuleerd worden door seksuele gedachten.