Onbesneden erectie

Onbesneden erectie geeft al aan dat er ook een besneden erectie bestaat. Bij mannen met een besneden penis is de voorhuid gedeeltelijk weggesneden. Dit wordt vaak op jonge leeftijd en vanuit geloofsovertuiging. De oorsprong vind zich in de hygieneproblemen van meer dan 2000 tot ongeveer 100 jaar geleden. Mannen hadden nog geen zeep voor handen en schoon water was ook niet altijd te vinden.

Wanneer je een penis niet goed reinigt, kan er vuil onder de voorhuid en achter de eikel ophopen. Hierdoor kan de penis een onaangename geur verspreiden en het vuil kan zorgen voor ontstekingen. In veel onderontwikkelde gebieden is het nog aan mannen aan te raden de voorhuid deels te verwijderen. Mits de besnijdenis natuurlijk wel hygienisch kan gebeuren.

Lengte onbesneden erectie

Een erectie van een onbesneden penis zou op dezelfde persoon in besneden toestand de zelfde lengte hebben. De lengte van de penis in erectie verandert dus niet na een besnijdenis. Lengte van een onbesneden penis in slappe toestand kan iets langer zijn wanneer de voorhuid uitsteekt boven de eikel.

Voorhuid bij een onbesneden erectie

Wanneer een onbesneden man een erectie krijgt, schuift de voorhuid tijdens het hard worden van zelf achter de eikel. Dit kan zorgen voor een beetje een geplooide huid achter de eikel. Deze geplooide huid is niet aanwezig bij een besneden erectie.

Voor sommige mannen is het noodzakelijk om een besnijdenis te ondergaan. Bij 1 op de 50 mannen rekt de voorhuid niet genoeg waardoor deze niet ver genoeg naar achter kan schuifen. Ook kan deze de eikel knellen wanneer de penis hard is. Voel je pijn tijdens een erectie en zie je dat je eikel niet volledig naar buiten komt? Neem dan even contact op met je huisarts.