Gemiddelde omtrek erectie

Naast de lengte is de omtrek erectie ook een belangrijk gegeven. Zo vinden vrouwen de omtrek van een penis belangrijker dan de lengte. De omtrek van een gemiddelde erectie is tussen de 9 en 13 centimeter. In slappe toestand is dit ongeveer 2 centimeter minder. Lees ook over de gemiddelde erectie lengte.

Gemiddelde dikte erectie

De dikte van een erectie vinden vrouwen belangrijker dan een lange penis. In een onderzoek gaven 20% van de vrouwen aan dat de penis van hun partner te dun was, terwijl slechts 1% aangaf dat de penis van hun parner te lang was. Omdat in de penis weinig onderhuids vet opgenomen kan worden heeft het geen zin om door meer vet te eten de dikte van de penis toe te laten nemen. Dit kan wel bereikt worden door meer te sporten en gezonder te eten. Het extra aangemaakte testosteron zal zorgen voor de verdikking van de penis.

Grootste omtrek erectie

Een grote erectie ontstaat wanneer het lichaam in hoge staat van opwinding is. Groot is een penis vanaf 14 centimeter lang en 13 cm omtrek. Voor zover bekend is de grootste penis van een Amerikaanse man. Deze 35 jarige man heeft een penis van bijna 34,5 centimeter in erectie. In slappe toestand meet dit geslachtsorgaan maar liefst 22,5 centimeter. Of een vrouw dit prettig vind is nog maar de vraag, maar de grootste omtrek erectie heeft hij zeker.