Erectie lengte

De gemiddelde erectie lengte verschilt sterk van man tot man. Een penis in ontspannen slappe toestand is aan het begin van de pubertijd ongeveer 6 cm. Vijf jaar na de start van de pubertijd bereikt de penis zijn volwassen lengte van gemiddeld 8 tot 10 cm. De erectie lengte is absoluut niet te voorspellen bij het meten van een penis in slappe toestand. Dat komt doordat de lengte in erectie afhangt van de grootte van de zwellichamen en de rekbaarheid van de huid rondom de penis.

Gemiddelde erectie lengte

De gemiddelde erectie lengte ligt rond de 14 cm. De meeste mannen hebben een penis waarvan de erectie lengte tussen 10 cm en 19 cm is. Wanneer een man moe is, kan het zijn dat de penis niet de maximale lengte bereikt maar slechts deels hard wordt.

Erectie lengte gezondheid

De lengte van een erectie hangt onder meer af van de gezondheid van de man. Wanneer een man veel buikvet heeft, wordt de penis een stukje korter. Dit komt doordat een man met veel buikvet een vrouwelijk hormoon gaat aanmaken. Door dit hormoon heeft de man minder testosteron in zijn lichaam waardoor de erectie lengte van de penis afneemt. Het is bewezen dat testosteron van invloed is op de erectie lengte. Verhoog testosteron met Masculine.

Een man die elke week 50 km hardloopt heeft ongeveer 25% meer testosteron in zijn lichaam dan een man die weinig beweegt. Zijn erectie is gemiddeld 2 centimeter langer dan een man met overgewicht die weinig beweegt. Een man met overgewicht doet er verstandig aan om een paar kilo’s kwijt te raken. Bij een man met overgewicht die 10 kilo lichaamsvet kwijt raakt, neemt de erectie lengte toe met ongeveer 2 centimeter. Val 10 kilo af in 1 maand met Biolean doordat de stofwisseling wordt verhoogd. Met Nederland Slank is het mogelijk tot 12 kilo af te vallen door een uitgebalanceerd eetpatroon.

Afnemende gemiddelde lengte erectie

In Nederland is een dalende trend in de lengte van erecties te zien. Wetenschappers vermoeden dat dit door het feit komt dat mannen steeds meer vrouwelijke hormonen binnen krijgen. Deze wetenschappers gaan ervan uit dat de door dames uitgeplaste restanten van de anticonceptiepil vrouwelijke hormonen in het drinkwater terecht komen. Door het drinken van kraanwater neemt volgens hen de erectie lengte af.