Duur erectie

De gemiddelde man kan de duur erectie in stand houden tussen de 30 en 45 minuten nadat de penis maximale hardheid heeft bereikt. Wanneer een man heeft geëjaculeerd, kan het zijn dat hij niet in staat is de penis zijn erectie voort te laten duren.

Langdurige erectie

Om een langdurige erectie te krijgen is het belangrijk met een lang voorspel van ongeveer 15 minuten te beginnen. Hierdoor is de aandacht niet meer bij de penis en de penetratie, maar bij de aandacht voor elkaar. De penis krijgt de tijd om volledig op sterkte te komen en op te warmen. Het lang kunnen vasthouden van een erectie kan ook geholpen worden door een gezonde levensstijl. Met voldoende beweging blijven de aderen in goede conditie en met gezond voedsel zullen de aderen niet zo snel dichtslibben. Meer informatie over gezond eten.

Te lang durende erectie

Priapisme is een langdurige erectie die niet weg wil gaan. In de medische wereld wordt gesproken over een erectie die ongeveer 4 uur aanhoud, maar dit kan echter nog veel langer zijn. Heftige trillingen en verschillende ziektes kunnen de oorzaak zijn van een te lang durende erectie. Neem wanneer je hier last van krijgt direct contact op met een dokter. Wanneer een erectie zo lang aanhoudt, kan er een zuurstoftekort in de penis ontstaan waardoor weefsel in de penis kan afsterven.