Erectie

Waar komt het woord erectie vandaan? Net als veel andere woorden is erectie afkomstig uit het latijn. Het is afgeleid van ‘erectio’ dat ‘oprichting’ betekent.

Geen erectie

Een erectie is noodzakelijk om geslachtsgemeenschap te kunnen hebben. Het kan erg onwenselijk zijn als het niet lukt om de penis in erectie te krijgen. Een van de oorzaken van geen erectie krijgen, is een ongezonde levensstijl. Via het programma van Nederland Slank leert u hoe u gezond kunt eten. Daardoor wordt u zich fitter, slanker en presteert u beter in bed. Snel gewicht verliezen? Kies dan voor Biolean waarmee u 12 kilo per maand kunt verliezen. Andere oorzaken van het krijgen van geen erectie kunnen faalangst en alcoholgebruik zijn.

Vrouwen erectie

Bij vrouwen kan ook een erectie optreden. Als eerste zwelt de clitoris op wanneer de vrouw seksueel opgewonden raakt. Bij sommige vrouwen kan de clitoris 1 cm lang worden. Tevens zwellen net als bij de man zwellichamen op. Deze zijn ingepakt in de schaamlippen aan de binnenkant van de vagina. Door de opzwelling komt er vocht door de wanden van de vagina. Vaginale vocht is dan ook een teken van een inwendige erectie.