Erectie oefeningen

Om een erectie te trainen zijn een aantal simpele oefeningen bedacht. Deze erectie oefeningen worden met name aangeraden aan mannen die erectiestoornissen hebben, maar kunnen elke man van pas komen.

Eerste erectie oefening

Begin met het aanraken en strelen van de balzak en de penis. Zorg dat je je concentreert op de lekkere prikkels die hierdoor veroorzaakt worden. Voel de vormen en kriebel de haartjes. Start langzaam met aftrekken. Gebruik een pornografische afbeelding of seksuele fantasie om in hogere sferen te komen. Wanneer de penis stijf wordt, stop dan met strelen. Richt je aandacht op iets anders en laat de penis weer slap worden. Herhaal dit hele proces. Bij de derde keer het proces van deze erectie oefening gedaan te hebben, stop dan niet wanneer de penis stijf wordt. Blijf doorgaan tot ejaculatie, de spermalozing.

Tweede erectie oefening

Als de eerste oefening gelukt is, kun je doorgaan naar de tweede erectie oefening. Deze erectie oefening gebeurt samen met de partner. Het gaat op dezelfde manier. Laat je partner een erectie opwekken door te strelen of door de penis te zoenen. Je partner kan dit proces nog een keer herhalen waarna contact met de vagina wordt gemaakt. Laat de penis voorzichtig een klein stukje naar binnen gaan. Laat nu de erectie weer verdwijnen.

Ga zo door en laat de penis steeds iets verder en langduriger naar binnen gaan. Als het lukt om de penis een aantal minuten binnen te laten (wel rustig blijven bewegen) zonder dat deze verslapt, dan kan indien mogelijk toegewerkt worden naar een orgasme. Gedurende de oefening kan de erectie regelmatig verslappen. Dit is normaal. Neem dan even pauze en laat daarna de opwinding weer terug komen.

Lees ook: